Downloads

3 top tips voor een ijzersterke briefing

Om jouw leven als marketeer makkelijker te maken, en je meer controle te geven over het eindresultaat van je creatieve bureau, ontwikkelde Bureau Loos de briefingchecklist. Hieronder vind je 3 gouden tips, om je te helpen bij het invullen van de briefingchecklist:

Tip 1: hoe concreter, hoe beter

Niet zelden ontstaat er een Babylonische spraakverwarring in marketingland. Wat voor de een ‘content’ is, is voor de ander ‘storytelling’ en wat voor jou ‘online marketing’ is, is voor je buurvrouw abracadabra. (Gelukkig werkt zij niet bij een creatief bureau…) Licht daarom altijd even kort toe wat jíj verstaat onder dit soort termen, zodat hierover geen misverstanden ontstaan. En probeer ook de doelstellingen zo concreet mogelijk te maken, en het liefst ook meetbaar.

Voorbeeld van de Bureau Loos Briefingschecklist. Download ‘m onderaan deze pagina.

Tip 2: hoe completer, hoe beter

Zelfs als je al langer met een creatief bureau samenwerkt, kun je er maar beter van uitgaan dat ze NIET in jouw hoofd kunnen kijken. Schrijf alles op waarvan je denkt dat het relevant is voor de creatieven om een passend concept, een kick-ass activatie, of een impactvolle online campagne (of wat je dan ook nodig hebt) te kunnen ontwikkelen. Alles. Wees compleet, doe geen aannames, en houd het tóch kort. (We zeiden niet dat het makkelijk was.)

Tip 3: hoe meer vrijheid, hoe beter

Als je eenmaal heldere kaders hebt geschept (tip 1) en alle relevante informatie hebt gedeeld (tip 2), dan rest er nog maar 1 ding: loslaten. Hoe moeilijk het ook is. Maar alleen dan heb je de grootste kans dat jouw creatieve bureau jouw verwachtingen niet alleen waarmaakt, maar overtreft. Dus vind de balans tussen concreet, compleet en creatief! Maak je verwachtingen duidelijk, en laat tegelijk ruimte voor de creatieven om jou te verrassen. Vinden ze leuk, weten wij uit ervaring.

Yes, die wil ik!

Laat je gegevens achter en de briefingschecklist komt naar je toe.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hulp nodig?

Met de checklist en deze tips heb je alle tools in handen voor een perfecte briefing. Hulp nodig bij het invullen?
Wij helpen je graag.

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!