Inspiratie

Bureau Loos in de prijzen

Bureau Loos houdt niet zo van poespas. Van interessant doen. Van ‘kijk mij eens, ik heb deze gave campagne gemaakt’. En tóch stuurden we in 2022 ons werk in voor maar liefst 3 verschillende reclameprijzen. We dongen mee naar een Esprix, een SAN Accent en een Dutch Creativity Award (ook wel bekend als een Lamp). Waarom dan?

Kwaliteitskeurmerk

Meedoen aan reclameprijzen is natuurlijk leuk voor je ego (als je wint, tenminste). Maar het gaat ons vooral om de erkenning van andere professionals, die belangrijk is voor onze doelgroep (marketeers). Wij kunnen natuurlijk zelf prima vertellen waar wij goed in zijn, en daar voorbeelden bij laten zien. Maar als een vakjury ons werk bestempelt als behorende tot het beste van Nederland, geeft dat nóg meer waarde. Dat kan helpen een potentiële klant te overtuigen. Daarnaast levert het positieve publiciteit op, wat weer goed is voor je naamsbekendheid. Zeker als je een relatief klein en onbekend bureau bent…

Als je dan eenmaal hebt besloten dat je werk instuurt, zijn er nog een heleboel awards om uit te kiezen. Wij gingen voor de volgende:

  • Esprix: Een vakjury beoordeelt het ingezonden werk op, in onze ogen, zeer relevante waarden: effectiviteit & creativiteit
  • SAN Accent: Hier bestaat de jury uit marketeers, en zij zijn onze doelgroep. Het is dus interessant om te weten of jouw campagnes scoren bij hen!
  • ADCN: Onder reclameprofessionals is een Lamp (oftewel Dutch Creativity Award) de hoogst haalbare prijs in Nederland. Als je dan toch meedoet, ga dan meteen voor the big league 😉

3 uit 3

Voor het eerst sinds de oprichting van Bureau Loos zonden we campagnes in voor 3 prijzen. We hadden niets te verliezen. Dat we meteen 3 nominaties in de wacht sleepten, hadden we niet verwacht! Zo’n nominatie betekent dat jouw werk behoort tot het beste van Nederland. Dat is al een prestatie op zich, als je weet dat we nog maar 7 jaar bestaan en het grotendeels met z’n drieën hebben geflikt. De gerenommeerde prijswinnende bureaus doen het met veel meer mensen, veel meer budget en sturen veel meer cases in. Dan vergroot je de kans op nominatie automatisch. Wij zijn dus best wel #trots op die 3 nominaties!

Oordeel zelf

Nieuwsgierig naar het werk dat we hebben ingestuurd? We zonden de campagne voor Zeology in voor een Esprix en een SAN Accent. Met de campagne die we maakten voor poppodium Doornroosje dongen we mee naar een Lamp. Bekijk vooral ook even de casefilms, die geven een mooie samenvatting van de campagne. En oordeel zelf!

Ook prijswinnend werk maken?

Ben je óók op zoek naar een slimme en effectieve campagne? Neem gerust contact met ons op!

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!