Inspiratie

De Fonken spatten eraf

Elk jaar organiseert vakblad Fonk Magazine een klanttevredenheidsonderzoek onder bureaus. Je meldt je aan, geeft een aantal namen door van je klanten (in overleg, uiteraard) en zij voeren het onderzoek uit. In 2018 deden we voor het eerst mee en in 2022 weer. Waar we de eerste keer al overweldigd waren door de resultaten (op meerdere kenmerken scoorden we in de top 10 van Nederland!), scoorden we deze keer zelfs nóg beter. Onze klanten geven ons gemiddeld over 13 kenmerken een 8,92 en de algemene tevredenheid waarderen ze zelfs met een 9,2

Creativiteit & effectiviteit: top 3

Er zijn 3 ‘kernkwaliteiten’ waar de ondervraagde marketeers hun bureau op beoordelen: creativiteit, effectiviteit en de mate waarin het bureau als business accelerator fungeert. Op 2 van de 3 belangrijkste kwaliteiten scoort Bureau Loos in de top 3 van Nederland (categorie kleine bureaus): voor creativiteit krijgen we een 9,4 en voor effectiviteit van het werk een 9,0.

Op de derde kernkwaliteit, functioneren als business accelerator, scoren we overigens ook een hele ruimte voldoende: een 8,2.

Part of the team

We vertellen graag dat we onderdeel uitmaken van je marketingteam. En gelukkig zien onze klanten dat ook zo. Was anders ook wel een beetje jammer geweest 😉 Als je als hecht team samenwerkt, kun je een betere sparringpartner zijn (omdat je goed op de hoogte bent van de ins en outs van het merk) en beter proactief inspelen op actuele ontwikkelingen. Ook maakt het de samenwerking prettiger, het contact laagdrempeliger en dus de relatie beter. Kijk maar: op het zijn van een sparringpartner scoren we een 9,0, op pro-activiteit een 9,2 en op relatiebeheer een mooie 9,4.

Wat je vraagt is vaak niet wat je krijgt

Als je een bureau zoekt dat geen vragen stelt en gewoon aan de slag gaat, hoe halfslachtig je briefing ook is… moet je dus niet bij Bureau Loos zijn. We stellen vrijwel altijd wedervragen en stellen keuzes ter discussie. Niet om bijdehand te doen, maar om de vraag scherper te krijgen en daarmee het resultaat beter te maken. Gelukkig zien klanten dat ook en waarderen ze ons met een 9,2 voor omgaan met briefings.

We zijn daarnaast ook buitengewoon kritisch op ons eigen werk en wat we opleveren. Als het minder dan perfect is, gaat het de deur niet uit. Waarschijnlijk scoren we daarom zo hoog op nauwkeurigheid: een 9,2.

Het zal je inmiddels niet ontgaan zijn; we gaan er áltijd helemaal voor. Onze klanten belonen onze inzet & service dan ook met een 9,0.

Prijs & planning

Marketeers willen natuurlijk altijd alles gisteren af en tegen een eerlijke prijs 😉 Snappen wij. En ook daar scoren wij goed op. Voor de snelheid van werken krijgen we een 8,4. Onze klanten beoordelen de prijs-prestatieverhouding met een 8,0 en de administratieve afhandeling met een 8,8.

Alles op een rijtje

Hieronder nog even alle scores overzichtelijk op een rijtje:

 • Omgaan met briefings: 9,20
 • Snelheid van werken: 8,40
 • Nauwkeurigheid: 9,20
 • Inzet & service: 9,00
 • Functioneren als sparringpartner: 9,00
 • Creativiteit: 9,40
 • Effectiviteit van het werk: 9,00
 • Prijs-prestatieverhouding: 8,00
 • Administratieve afhandeling: 8,80
 • Pro-activiteit: 9,20
 • Functioneren als business accelerator: 8,20
 • Relatiebeheer: 9,40
 • Tevredenheid in het algemeen: 9,20
 • Berekend gemiddelde: 8,92

Al met al zijn wij behoorlijk tevreden over de resultaten van dit klanttevredenheidsonderzoek, dat moge duidelijk zijn…

We stellen jou ook graag tevreden

Benieuwd hoe we die hoge klanttevredenheid in de praktijk realiseren? We vertellen het je graag.

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!