Eerlijkheid & reclame.
Het kán.

 

Gemiddeld worden we elke 3 minuten voorgelogen. Mét en zonder dat we het in de gaten hebben. Door je geliefde (!), vrienden, familie, het kassameisje en de buschauffeur. Draai je dit om, betekent het dat er in een gesprek van 10 minuten, gemiddeld drie leugens verteld worden. En dat is dus wel écht waar, want ontdekt door een Amerikaanse psycholoog (Robert Feldman van de universiteit van Massachusets).

 

Daar heb je weer zo’n reclame
En jij dacht natuurlijk dat het die Grote Boze Reclamewereld was, die je van alles op de mouw probeert te spelden. In Nederland zien we namelijk naar schatting zo’n 377 reclame-uitingen per dag. De belangrijkste ‘boosdoeners’: 166x online (banners e.d.), 53x op tv, 46x op de radio en 25x gevelreclame van winkels.

Tsja. Als je al in een gesprek met je liefje voorgelogen wordt, hoe ernstig is het dan wel niet met al die reclame? Reclame staat immers niet bekend als de meest ‘eerlijke’ manier van communiceren. Alhoewel…

Eerlijke reclame van de bakker in Gorinchem.

Eerlijk is eerlijk is waar. Toch?
Wat is dan eigenlijk eerlijk? Eerlijkheid wordt vaak met waarheid in verband gebracht. Dat klinkt logisch. Maar nu wil het geval dat reclame (net als propaganda, oeps) vaak gebruik maakt van stellingen die waar zijn. Dat klinkt alvast heel eerlijk. De truc is dat ze zó worden gebracht, dat de nietsvermoedende consument hieraan zelf een conclusie verbindt die onwaar is. Hierbij een handje geholpen door de suggestie die de reclame wekt, uiteraard.

Denk aan Axe deodorant die je vertelt dat het je helpt lekker te ruiken (waarheid) en tegelijk suggereert dat je hierdoor hordes lekkere wijven achter je aan krijgt (en da’s dan weer oneerlijk).

 

Eerlijk reclame maken
Dus zelfs als reclame de waarheid vertelt, is ‘ie niet altijd eerlijk. Nu zijn wij van Bureau Loos natuurlijk wél goudeerlijk. Maar we maken ook deel uit van die Grote Boze Reclamewereld. Daarom zorgen wij ervoor dat het maken van de reclame (of welke vorm van communicatie dan ook) wél eerlijk gebeurt.

“Je kunt wél eerlijk

reclame maken!”

Josien de Bruin

Bureau Loos

Hoe we dat doen? Heel simpel. We liegen niet tegen klanten (ook niet 1x of 2x per 10 minuten!). We vertellen het je gewoon, recht in je gezicht, als jij (de klant) een slecht idee hebt (en zéker ook als je een goed idee hebt!) / jij (de klant) een briefing geeft, maar volgens ons iets anders nodig hebt / we niks voor je kunnen betekenen / iemand anders geschikter is om jouw vraag te beantwoorden.

 

Eerlijk duurt het langst
Noem het eerlijk, transparant, onbaatzuchtig, commercieel gezien onverstandig. Maar wij zijn graag duidelijk over wat we wel en niet kunnen. Over wat iemand anders (uit ons netwerk) beter kan, of goedkoper. Over wat jij (de klant) zelf kan. Want wij gaan voor het beste creatieve resultaat. En dat is dus écht waar.

Wie recht in óns gezicht eerlijk wil zijn, nodigen we uit voor een persoonlijk gesprek. Neem vooral contact met ons op!

 

< terug naar overzicht

Deel dit item

Sluiten