Positioneren kun je leren

 

De positionering van je merk is het belangrijkste uitgangspunt voor ál je communicatie. Of je nu een nieuw logo wilt (laten) ontwerpen, een nieuwe website gaat lanceren, of je klantenservice moet herinrichten. Door kritisch te zijn en focus aan te brengen, kom je tot een positionering die scherp is en je helpt besluiten te nemen in je bedrijf. Het is de blauwdruk voor alles wat je doet.

Eenvoudig merkmodel
We kunnen doen alsof het vaststellen van de positionering hogere wiskunde is, maar dat hoeft niet. Al zou je dat bijna gaan geloven als je per ongeluk google’t op ‘merkmodel’ (of iets in die trant)… Heel veel merkmodellen maken je eerder in de war, dan dat ze je helpen. Daar houden we bij Bureau Loos niet van. Daarom gebruiken wij een eenvoudig merkmodel en dat delen we graag met je.

download het merkmodel

Gratis tip: wees streng voor jezelf!
Vraag je bij alles wat je in het merkmodel invult af: klopt dit, is dit wat de klant wil, is dit écht wat mijn merk onderscheidt? Of denk ik dat maar, vanuit mijn tunnelvisie? Wees kritisch en kill your darlings… Alleen dan kom je uit bij een merkessentie die gefocust is, en die echt richting geeft aan alles wat je met je merk doet.

Veel succes! En kom je er toch niet helemaal uit? In dit artikel leggen we je uit hoe je met het model aan de slag kunt. Bel of mail gerust als je een vraag hebt!

 

< terug naar overzicht

Deel dit item

Download het merkmodel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door jouw e-mailadres hier achter te laten sta je toe dat wij de door jou verstrekte gegevens gebruiken om contact met je op te nemen.

Sluiten