Waarom niemand nog een reclamebureau zoekt…

 

Een tijdje geleden maakten wij bij de Digitale Werkplaats van Google kennis met Google Trends. Veel van jullie waren waarschijnlijk al lang bekend met deze tool. Voor ons is ‘ie nog een beetje nieuw. Je kunt immers niet met álles vooroplopen hè.

Ik zoek geen reclamebureau
Wat blijkt? Een simpele analyse op ‘reclamebureau’ laat zien dat het aantal zoekopdrachten op deze term al jaren daalt. Ho eens even, dat is niet de bedoeling! Bureau Loos is nét begonnen… Klaar om de wereld te veroveren. Als reclamebureau.

Ik zoek wél reclame
Daarna raakten we een beetje in de war. We bekeken de trend in het zoekgedrag op de term ‘reclame’. Die liet een stijgende lijn zien! Er zoeken steeds meer mensen naar reclame. Ho eens even, dat is goed nieuws! Bureau Loos is nét begonnen… Klaar om de wereld te veroveren. Met reclame.

Bureauloze reclame
Rest ons maar één conclusie: blijkbaar wil men vandaag de dag nog steeds reclame, maar géén bureau. Dat zagen we bij Bureau Loos al aankomen. De goede verstaander had dit natuurlijk ook al lang in de gaten, toen hij of zij onze naam voor het eerst zag.

 

Bureau Loos werkt overal
Bureau Loos heeft dus geen bureau, oftewel kantoor. We werken overal, want we zien overal mogelijkheden. We gaan waar de business is. (Of waar je goed kunt lunchen; meer daarover hier.) We werken ook regelmatig bij onze klanten in huis. Zo zitten we dicht op de bal, en leren we het bedrijf of merk waar we voor werken écht goed kennen. Waardoor we beter werk voor hen kunnen maken.

 

Bij de klant in huis
Werken op locatie bevordert ook de samenwerking met de klant, het overlegt makkelijk en de klant kan ook veel zelf doen, al dan niet onder onze begeleiding. Win-win dus. Hoe cheesy dat ook klinkt.

“Blijkbaar
wil men

wél reclame,
maar géén bureau.”

Reclame zonder bureau
Bureau Loos heeft dus geen kantoor. Maar er is meer dat ons onderscheidt van het prototype reclamebureau (waar dus niemand meer naar zoekt, binnen nu en enkele maanden). We kennen geen traditionele functie-indeling, met projectmanagers, accountmanagers, client service directors, strategen, client managers, accountdirectors, executives of hoe je ze ook wilt noemen. Dat scheelt een hoop ruis, en een hoop geld. Je zit bij Bureau Loos gewoon met de creatieven aan tafel. Er gaat dus geen letter verloren van je briefing. En het schakelt lekker snel.

Eerlijke reclame
Ook onze houding is niet die van een traditioneel reclamebureau. We zijn liever eerlijk over wat we wel en niet voor je kunnen betekenen, dan dat we kostte wat kost alle business naar ons toe willen trekken. Soms krijg je dus gewoon ‘nee’ te horen bij Bureau Loos. En da’s alleen maar voor je eigen bestwil, hoe truttig dat ook klinkt. Als wij iemand anders kennen die jouw vraag beter en/of goedkoper kan beantwoorden, verwijzen we je gewoon door. Ook als we onze bedenkingen hebben bij de briefing of klantvraag, zullen we dat altijd laten weten.

 

Van positionering tot campagne
Daarom ben je bij Bureau Loos aan het juiste adres als je ‘reclame’ zoekt en geen ‘reclamebureau’. Van positionering tot strategie en van concept tot uitwerking.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over onze Loos is more werkwijze!

< terug naar overzicht

Deel dit item

Sluiten