Er was eens een poppodium in Nijmegen. En een pandemie… Toen het einde van de laatste lockdown in zicht kwam, klopte Doornroosje aan bij Bureau Loos voor haar eerste merkcampagne ever. Normaal adverteert het poppodium met de artiesten die komen optreden, en ‘lenen’ ze de merkwaarde van de line-up. Maar in deze uitzonderlijke situatie besloot Doornroosje dat het tijd was om haar eigen branding een podium te geven.

Bekijk hier de casefilm.

Alleen Doornroosje kan je wakker kussen

Okee, een campagne voor poppodium Doornroosje dus. Waar te beginnen? Op zoek naar de unieke boodschap van die campagne. Wat maakt Doornroosje bijzonder? Waarom moet je dáár naartoe, en niet ergens anders? Eerlijk is eerlijk: dat is niet de programmering. Elk poppodium in Nederland boekt vrijwel dezelfde artiesten. En ieder poppodium in Nederland kan post-covid zeggen ‘kom naar ons, we mogen weer!’. Maar, er is er maar één die kan zeggen dat je er wakker wordt ‘gekust’ en dat is Doornroosje. Iedereen die het sprookje kent, weet dat Doornroosje door een prins werd wakker gekust. Maar wij draaiden het om: na een saaie, slaapverwekkende tijd van avondklokken en lockdowns, kust Doornroosje jou wakker!

Talk of the town

Okee. Visueel vette campagne, er wordt over gepraat, iedereen is #trots. Maar heeft de campagne ook gewerkt voor het mérk Doornroosje? Jazeker. Van alle dingen waar je, na de lockdown, uit kon kiezen om los te gaan, waren de rijen bij Doornroosje het langst. Er kwamen 60% meer bezoekers naar het poppodium dan vóór covid… Je kunt dus wel stellen dat Nijmegen en omgeving succesvol zijn wakker gekust door Doornroosje!

Dikke marketing hit

Als je zo’n opvallende campagne maakt, val je op (duh). Er wordt over je gepraat. Zowel in de stad, als online. De zogenaamde rumour around the brand was bijna oorverdovend. En dat is gewoon heel tof! Laten we eerlijk zijn. Voor Bureau Loos, wiens roots voor 50% in Nijmegen liggen, waar de campagne zich grotendeels afspeelt. En ook voor het Doornroosje marketingteam, dat een gedurfde keuze maakte door vol in te zetten op branding van het poppodium zelf, en niet – zoals altijd – mee te liften op de artiesten. Daar mag je zélfs de hashtag trots voor uit de kast halen…

Cover voor

Branding die je netvlies prikkelt

Zowel conceptueel als visueel valt de campagne voor Doornroosje op. Hij spát van je scherm, van de abri’s en van de aanplakposters. Zo’n resultaat ontstaat niet zomaar. Dat is gelukt met dank aan het complete team, dat zó enthousiast was over deze campagne, dat ze de lat enorm hoog legde. Iedereen, van team Doornroosje, tot de regisseur en team Loos, stopte zijn ziel en zaligheid erin. And it shows. Dat zag ook de jury van de ADCN Awards, die de campagne nomineerde in de categorie Design.

Prijswinnend werk

Niet alleen het in het oog springende design van deze campagne viel op. ‘Doornroosje kust je wakker’ werd door de SAN (Stichting Adverteerdersjury Nederland) bekroond met een Accent, en geroemd om het creatieve concept, de pakkende uitvoering en het slim inzetten van influencer marketing. Die kunnen we in onze zak steken! Daarnaast sleepten we ook een Esprix in de wacht, de reclameprijs waarbij een strenge vakjury de creativiteit én effectiviteit van campagnes beoordeelt en beloont. Laat dat nu precies zijn waar het ons om te doen is. Ook leuk: het winnen van deze prijzen plaatst ons in een rijtje van merken en bureaus die tot de absolute top van Nederland behoren! Hoor ik daar in de verte champagne poppen..?!

Esprix award
Wakker gekust worden door Loosers?

Wil je ook de wereld wakker schudden met zo’n vette brandingcampagne? Dan heb je Loosers nodig in je winning team. Je wilt wél eerst weten wat voor vlees je in de kuip hebt? Snappen wij. We stellen ons graag voor!

Ontmoet het team

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!