Montea is een ontwikkelende belegger in logistiek vastgoed. Marktleider in België en sinds enkele jaren actief in Nederland (en Frankrijk en Duitsland). Om Montea in Nederland ook goed op de kaart te zetten, ontwikkelden we een opvallende campagne die de tongen losmaakt. Geen commerciële of corporate boodschap, maar een oproep aan de verschillende partijen in de markt om samen een maatschappelijk probleem aan te pakken: verdozing. Een precair onderwerp, want mensen vinden daar dingen van…

Let’s be real, we shoppen toch allemaal online?

De architectuur van logistiek vastgoed (distributiecentra, bijvoorbeeld) doet vaak denken aan een hele grote doos. Daar komt de term ‘verdozing’ vandaan. Niemand wil het Nederlandse landschap vullen met van die ‘dozen’. Maar iedereen shopt online… En als je online shopt, is er logistiek nodig (goederenopslag, transport) om jouw doos met aankopen thuisbezorgd te krijgen. De groei van e-commerce blijft maar doorgaan, dus de vraag naar logistiek vastgoed ook. Het verbieden van het bouwen ervan (zoals de Tweede Kamer onlangs voorstelde!) heeft dus geen zin. Wat dan wél? De handen ineenslaan met alle belanghebbenden en sámen oplossingen ontwikkelen. Dát is precies wat deze campagne beoogt. Niet weglopen van de discussie. Onderdeel van de oplossing zijn, in plaats van het probleem.

Van de bovenste plank

Als je in een warehouse iets nodig hebt van de bovenste plank, heb je een vorkheftruck nodig. Maar dat bedoelen we niet… We ontwikkelden samen met Montea een campagne van de bovenste plank. Het begon met een gewaagd idee: de confrontatie aangaan met een maatschappelijk gevoelig onderwerp. Niet wegkijken, maar bijdragen aan de oplossing. Een campagne die niet rechtstreeks bijdraagt aan branding of sales, zoals we gewend waren, maar eentje die de markt wakker schudt. Daar is lef voor nodig. Een campagne, bovendien, zoals Montea die nog niet eerder had gevoerd, qua omvang en productie (en dus budget). We zijn dan ook heel trots dat de klant dit avontuur aandurfde met ons. Het resultaat is er ook naar: een campagne met high-end animaties, die nogal opvalt in vastgoedland.

Geef vertrouwen, krijg vertrouwen

Door Montea stap voor stap mee te nemen in het proces, van idee tot productie, gaven we hen het vertrouwen hun nek uit te steken met deze campagne. Als je als marketeer niet eerder zo’n type campagne hebt ontwikkeld, is het natuurlijk prettig dat jij, op jouw beurt, kunt vertrouwen op je bureau. Bureau Loos begeleidde het hele proces nauwgezet, besteedde veel aandacht aan afstemming en uitleg van gemaakte keuzes, en nam de klant werk uit handen. Zodat Montea zich kon concentreren op waar zij goed in zijn; toekomstbestendig logistiek vastgoed ontwikkelen.

… we zijn er stil van. Zo’n tof idee!
Christine de Glas
Communications & Marketing Manager Montea

Montea op de kaart

Montea lanceerde de campagne tijdens een event in de Hermitage in Amsterdam, waar het gesprek meteen op gang kwam. Verschillende marktpartijen reageerden positief op de oproep om de verdozing samen aan te pakken. Ook na de lancering merkt Montea dat de campagne veel losmaakt. Daar zijn ze heel blij mee! Zó blij, dat de campagne nu ook wordt doorvertaald naar België, Duitsland en Frankrijk.

1 / 3
Cover voor Het voortouw nemen in een lastige discussie
Cover voor Het voortouw nemen in een lastige discussie
Cover voor Het voortouw nemen in een lastige discussie
Ook toe aan een out-of-the box campagne?

Ja die woordgrap kun je natuurlijk niet laten liggen 😉 Bureau Loos helpt je graag met een opzienbarende campagne voor jouw merk. Een verhaal dat gezien en gehoord mag worden. Neem je contact op?

Neem contact op

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!