Als je als marktleider met een productinnovatie komt, ligt de lat natuurlijk hoog. Voor de prestaties van het product, maar ook voor de introductiecampagne. Zo ook voor Osmocote 5, de gecontroleerd vrijkomende meststof van ICL Specialty Fertilizers. Bovendien straalt een succesvolle productintroductie ook af op het imago van het moederbedrijf. Aan Bureau Loos de schone taak om een campagneconcept te ontwikkelen dat de innovatieve aard van het product eer aan doet én het corporate merk laadt.

The Green Lab, broedplaats voor innovatie

ICL Speciality Fertilizers is een van de weinige spelers in de markt met een eigen R&D afdeling waar alle producten worden ontwikkeld. Dit weten lang niet alle gebruikers van ICL producten, omdat de productmerken vaak bekender zijn dan het corporate merk. Met de introductie van The Green Lab brengen we daar verandering in. Voortaan komen alle innovaties uit dit lab, te beginnen met Osmocote 5! In de toekomst blijven we The Green Lab inzetten, zodat we bouwen aan het corporate merk met de kracht van herhaling, terwijl we steeds iets nieuws introduceren!

Groeien naar the next level

Met Osmocote 5 kunnen kwekers hun planten next level laten groeien. Maar Bureau Loos en ICL Specialty Fertilizers groeiden met deze campagne óók naar het volgende niveau. We werken al sinds de start van ons bureau met elkaar samen, en leggen de lat steeds weer hoger. Zowel op gebied van campagnestrategie, als executie. Zo werkten we voor de lancering van Osmocote 5 een geïntegreerde strategie uit, die startte met een teasing fase en zowel offline als online helemaal werd uitgedacht (funnels, customer journeys, conversies; alles erop en eraan). Samen met Full Frame ontwikkelden we een high-end introductievideo en drie ondersteunende video’s, elk over een aparte USP, waarin film en 3D animatie samenkwamen.

“Complimenten voor de Osmocote 5 campagne!”

Dit kregen de marketeers van ICL opvallend vaak naar hun hoofd geslingerd, na de lancering van de Osmocote 5 campagne. Hun collega’s en vakgenoten waren onder de indruk van het verhaal én de toffe video’s. Binnen de multinational groeide de campagne zelfs uit tot een benchmark voor marketing. Daar word je als marketeer toch blij van? En als bureau natuurlijk ook 😉

Markt- én kennisleider

De geïntegreerde Osmocote 5 campagne draagt met de introductie van The Green Lab bij aan het verstevigen van het imago van ICL als kennisleider enerzijds, en bevestigt het marktleiderschap van Osmocote 5 anderzijds met het thema ‘Small granule, big impact’. Want dat kleine korreltje meststof, heeft grootse impact, als het van de R&D afdeling van ICL komt…

1 / 4
Cover voor Small granule, big impact
Cover voor Small granule, big impact
Cover voor Small granule, big impact
Cover voor Small granule, big impact
Ook marktleider (worden)?

Bureau Loos helpt je graag met een campagne met big impact. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Neem contact op

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!