De Christelijke Hogeschool Ede is een middelgrote hogeschool met een indrukwekkend track record (meerdere keren verkozen tot ‘Beste Middelgrote Hogeschool’). Voor de trouwe achterban van de CHE geen nieuws. Maar er zijn méér mensen die dat mogen weten! Toekomstige studenten, hun ouders, de arbeidsmarkt, middelbare scholen. De CHE klopte bij Bureau Loos aan voor een campagne om enerzijds een bredere doelgroep aan te spreken en anderzijds hun huidige positie te verstevigen. Een campagne die recht doet aan de unieke christelijke identiteit, en tegelijk ook mensen van andere achtergronden aanspreekt. Die inzetbaar is op corporate branding niveau én per opleiding. Wat je noemt een ‘uitdaging’…

Impact voor jou én de wereld

We begonnen samen met de CHE om de positionering onder de loep te nemen en aan te scherpen. Zo kwam de merkessentie boven tafel, waar we de campagne op baseerden: Wij geloven in onderwijs dat impact maakt, op jou en de wereld. Want bij de CHE leer je iets waar jij écht iets aan hebt, vandaag al (een vak + zelfontwikkeling), op een manier waarop de wereld er écht iets aan heeft (als je bent afgestudeerd, ben je klaar om impact te maken). Dit vertaalden we naar een campagne die potentiële studenten met een christelijke achtergrond aanspreekt, maar ook alle anderen met een interesse om iets te betekenen voor de wereld. Door de campagne niet te focussen op de christelijke identiteit, maar op de waarden die hiermee samenhangen, slaagden we erin een brede doelgroep aan te spreken. Denk aan de programma’s die Arie Boomsma maakte bij de EO: vanuit christelijke waarden en tegelijk aansprekend voor jongeren in het algemeen.

Complex verhaal helder gemaakt

Een hogeschool met een rijke historie, geworteld in de christelijke identiteit, die een bredere doelgroep wil aanspreken met een vernieuwende campagne die tegelijk de traditie eert. Die wil werken aan het corporate imago, maar ook de opleidingen voor het voetlicht wil brengen. Met enorm veel stakeholders achter de schermen, en ervoor. Met een campagne die middelbare scholieren aanspreekt, maar ook hun ouders en decanen. Die voltijdstudenten aanspreekt én werkende professionals. Een campagne die wervend is op alle vlakken, van student tot medewerker. Die je ook intern kunt uitrollen en zichtbaar maken. De lijst met randvoorwaarden was nogal lang… En daar houden we van! Het maakte de klus niet eenvoudiger, maar de voldoening is des te groter als je erin slaagt om een campagneconcept te ontwikkelen dat aan alle eisen voldoet. En de verwachtingen overtreft…

Partners in crime… eeehhh campagne

De werkrelatie tussen de CHE en Bureau Loos is heel gelijkwaardig. De CHE houdt ons op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen binnen de hogeschool en daarbuiten. Bureau Loos houdt de CHE scherp en helpt de regie te houden over alle campagne-uitingen, initiatieven van goedbedoelende collega’s en relaties met andere partijen die cruciaal zijn voor het slagen van de campagne. Die open houding zorgt ervoor dat Bureau Loos écht als sparringpartner voor het marketingteam kan functioneren. En dat we samen voor het beste resultaat kunnen gaan.

Nieuw elan voor een instituut met historie

De CHE is een hogeschool die heel lang heel succesvol is geweest met dezelfde aanpak. Maar het was tijd voor een nieuwe wind. Zowel op strategisch als creatief vlak. We ontwikkelden een campagneconcept dat multi-inzetbaar is, meer doelgroepen aanspreekt dan voorheen en een hele toffe, hedendaagse uitstraling heeft. Een campagne die de CHE in één klap naar the next level brengt, qua inhoud en ook qua executie. Samen met Studio Beng Beng creëerden we bovendien een aantrekkelijke visuele campagnestijl, die de CHE op de kaart zet met een hele eigen identiteit. We bewonderen het lef dat de CHE lef toonde om deze nieuwe weg in te slaan, en zijn blij met hun vertrouwen in Bureau Loos om hen de weg te wijzen op deze nieuwe route.

Nieuwsgierig wie deze campagne maakte?

Zoals de campagne voor de CHE échte mensen van de CHE laat zien, stellen wij onszelf ook graag voor.

Ontmoet het team

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!