Er zijn te weinig dominees. Er is maatschappij-breed behoefte aan zingeving. Studentenaantallen lopen terug. Dus sloegen twee hogescholen (CHE en Windesheim), een universiteit (PThU) en de kerken (PKN) de handen ineen om samen theologiestudenten te werven. Een unieke samenwerking, want normaal is het ‘ieder voor zich’ bij de werving van studenten. En daarom ook een extra grote uitdaging… Hoe zorgen we ervoor dat de campagne recht doet aan de verschillende visies op het vak en tegelijkertijd één heldere boodschap overbrengt? Door bij het begin te beginnen: de positionering.

Theologie… okee…

Theologie. Ook wij van Bureau Loos hadden er een (vrij eenzijdig) beeld van voordat we ons erin verdiepten. Toen we dat wél deden, ontdekten we een hele interessante, maatschappelijk zeer relevante studie. We werden enthousiast en nieuwsgierig. En precies dát is ook het doel van de campagne en de minidocumentaires: mensen die eerder niet overwogen om Theologie te gaan studeren, inspireren om te ontdekken wat Theologie hen te bieden heeft.

Veelzijdig & persoonlijk

Toen we ons in het vakgebied verdiepten en tijdens de positioneringssessie, werd een ding al snel duidelijk: Theologie is heel breed. De verschillende opleiders hebben elk een eigen visie op het vakgebied en een eigen manier van onderwijzen. Verschillende theologen van dezelfde opleiding komen op heel andere plekken in de maatschappij terecht. We zagen al snel dat deze verschillende invullingen van de studie juist de kracht zijn. En dat de gemene deler is, hoe persoonlijk de opleiding is. Enerzijds biedt Theologie breedte: van bijbelleer tot filosofie. Anderzijds biedt het heel veel diepgang. Je komt echt tot de kern van wat je (niet) gelooft en wie je bent.

Vanuit dit insight ontwikkelden we het campagneconcept, waarbij theologen hun eigen invulling van het vak delen in persoonlijke minidocumentaires. Waarbij ‘Theologie’ verandert in ‘Ellalogie’, ‘Marclogie’, ‘Joshualogie’ en meer. Aan de hand van deze portretten laat de campagne zien hoe veelzijdig en persoonlijk Theologie is.

Kijken met andere ogen

Als je met ervaren marketeers van vier verschillende belanghebbenden aan tafel zit, kun je als bureau proberen om alle visies te bundelen tot een compromis, of je kunt er een vijfde perspectief aan toevoegen… Bureau Loos hielp de opdrachtgevers om niet door hun eigen merkbril naar de campagne te kijken (“ik wil graag dit vertellen over mijn opleiding”) maar door de ogen van de nieuwe doelgroep die deze campagne aanspreekt. Een doelgroep die de weg naar Theologie eerder nog niet vond. Door uit te zoomen en het perspectief van de doelgroep als leidraad te nemen, ontstond een campagne die rekening houdt met de verschillen, en tegelijkertijd één krachtige boodschap uitzendt.

Alle video’s vind je ook terug op de campagnepagina.

Video Cover

“Mooier dan verwacht”

Hoe veelzijdig en persoonlijk Theologie is, blijkt uit de zeer persoonlijke minidocumentaires die we samen met Wefilm Creative Agency maakten van de zes theologen. De regisseur stak veel tijd in onderzoek en het creëren van een persoonlijke band, en dat zie je terug in de video’s. Ze zijn zorgvuldig en integer gemaakt, en zetten de theologen neer met hun kwetsbaarheid én hun kracht. De portretten raken je écht. “Het is nog mooier geworden dan verwacht,” was de reactie van een opdrachtgever… En daar zijn we het volledig mee eens!

Bij Bureau Loos zijn we dan ook blij dat we altijd voor het hoogst haalbare gaan, en werken met de beste partner voor de klus, en dat de opdrachtgevers ons en Wefilm het vertrouwen gaven.

1 / 7
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Cover voor Theologie. Veelzijdig & persoonlijk.
Ook zin in een campagne die je raakt?

We maken graag kennis met je en gaan samen de uitdaging aan.

Neem contact op

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!