Nieuwe Buren is een van de successeries van streamingdienst Videoland. In de serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort, komen de meest extreme situaties voor. Moord, vreemdgaan, afpersing, seks, drugs & rock ’n roll. In een ogenschijnlijk keurige buurt… Videoland vroeg Bureau Loos om voor de lancering van seizoen 3 een online activatie te ontwikkelen die Nederland liet warmlopen voor de serie én een abonnement op Videoland.

Gluren bij de buren

Bureau Loos bedacht de BurenScan, een online tool waarmee je kunt achterhalen wat er zich achter de voordeur afspeelt bij jouw eigen buren. Zo speelden we in op het typisch Nederlandse ‘gluren bij de buren’. Is jouw buurman een drugsdealer? Wat heeft jouw buurvrouw op haar kerfstok? Vul je postcode in en je weet het! De resultaten werden automatisch gegenereerd uit een combinatie van statistieken van het CBS, de politie en verschillende misdaadmonitors.

Net zo snel verspreid als roddels…

Met de BurenScan vroegen we aandacht voor het derde seizoen van Nieuwe Buren, zoals Videoland ons had gevraagd. Maar we gingen nog een stap verder. Doordat je de uitkomsten van de BurenScan heel makkelijk kon delen op social media, ontstond daar veel rumoer. Mensen die de BurenScan invulden, tagden hun hele buurt in de resultaten… Zo verspreidde de campagne zich nog sneller dan de laatste roddels!

Sensationeel snelle online activatie

De spanning en sensatie die je in de serie Nieuwe Buren voelt, voelde Bureau Loos ook. Maar dan vanwege de deadline… Videoland daagde ons behoorlijk uit, om in hele korte tijd deze online activatie te realiseren. Dat lukte, met dank aan een hele nauwe samenwerking en hard werk van iedereen in het team.

Nieuwe buren, nieuwe abonnees

Mede dankzij de snelle organische verspreiding van de campagne op social media, opgevolgd door slimme retargeting, kreeg Videoland heel veel aanmeldingen voor proefabonnementen naar aanleiding van de BurenScan. In ruil voor wat persoonlijke data, bij je buren achter de voordeur kunnen kijken, bleek moeilijk te weerstaan 😉

Ook op zoek naar een sensationele campagne?

Of toch naar een iets subtielere aanpak? Geen probleem, dat kan Bureau Loos ook. We helpen je graag met het ontwikkelen van een campagne die resoneert bij je doelgroep, dat is immers wat telt…

Neem contact op

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!