Visit Veluwe, het toerismebureau voor de Veluwe, riep onze hulp in om de attractieparken op de Veluwe een post-lockdown boost te geven. Doel van de campagne? Extra aandacht voor de verschillende attracties genereren, en zo bezoek stimuleren. Best een uitdaging… want de Apenheul is Paleis Het Loo niet. En Kinderpretpark Julianatoren is geen Kröller-Müller Museum… En toch moesten ze allemaal in één campagne gevat worden. Zonder dat de verschillende parken, met elk hun eigen merkidentiteit, elkaar qua stijl of toon in de weg zitten.

Iedereen vindt z’n draai op de Veluwe

Toen we begonnen met de conceptontwikkeling, kwamen we al snel tot het inzicht: het is kansloos om alle attracties met hun eigen merkidentiteiten naast elkaar in een campagne te proppen. Dat wordt een rommeltje. Dus moeten we de parken niet individueel zij-aan-zij aanprijzen, maar ons concentreren op de Veluwe als geheel. We definieerden de overkoepelende boodschap: ‘Ontdek de veelzijdigheid van de Veluwe’. Deze veelzijdigheid betekent dat er op de Veluwe voor elk wat wils te doen is. Iedereen vindt hier z’n draai!

Op de actiepagina konden mensen aan het rad draaien en gelijk tickets kopen

De lat en het rad

Bureau Loos is niet vies van een uitdaging, dus pakten we deze campagne met beide handen aan. Moeilijk om meerdere merken in één campagne te vatten? Leuk juist! Moeilijk om in corona-tijd, waarbij je een nieuwe klant alleen virtueel hebt ontmoet, de juiste snaar te raken? Extra motiverend juist! We gingen er vól voor en bedachten een campagneconcept dat Visit Veluwe omverblies. Ook voor de executie van het Rad legden we de lat hoog. Samen met The Outpost creëerden we een visuele stijl die álle merken van de attracties eer aan doet én de samenhang bewaart.

Virtueel team, échte samenwerking

Deze campagne kwam tot stand in bijzondere omstandigheden. Visit Veluwe en Bureau Loos hadden niet eerder samengewerkt. Bovendien zaten we in lockdown en hadden we elkaar nog nooit ‘in het echt’ ontmoet. Toch vormden we vanaf het begin een sterk team. Dankzij de korte lijnen tussen ons en de (online) marketingspecialisten van Visit Veluwe, verliep de samenwerking heel prettig en effectief.

Onze kennis en die van Bureau Loos vulden elkaar perfect aan. Top teamwork!
Marjolein van Doorne
Marketingmanager Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Loos met ticketverkoop

We beloven altijd loos te gaan voor je merk, als je met ons werkt. In dit geval gingen we zelfs loos voor zes merken! Paleis Het Loo, het Kröller-Müller Museum, Kinderpretpark Julianatoren, de Apenheul, Burgers‘ Zoo en het Nationale Park de Hoge Veluwe; allemaal kregen ze evenveel aandacht in deze campagne. En dat niet alleen, op de campagnepagina integreerden we ook een link naar de ticketverkoop van alle parken.

Ook een positieve draai geven aan jouw merk?

Ben je óók op zoek naar een slimme en effectieve campagne? Neem gerust contact met ons op! Of toch op zoek naar een leuk uitje? Dan moet je dus naar de Veluwe 😉

Neem contact op

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!