Er was een ijzersterk concept én een naam: Welkin & Meraki. Verder nog helemaal niets. Dus begonnen we bij het begin, en bouwden het merk vanaf de grond op. Met de positionering als uitgangspunt voor de merkidentiteit, de knallende lanceringscampagne en sales tools. En alles daar tussenin. Letterlijk tot aan de suikerzakjes. Álles.

Een nieuwe categorie uitvinden

Welkin & Meraki is een wereldwijde aanbieder van werkplekken waar je mensen ontmoet die voor jou relevant zijn én je helpen groeien. Zoiets bestond nog niet. Dus vond Bureau Loos een nieuwe categorie uit: networkspaces. Kantoren die er ook nog eens bijzonder sophisticated uitzien en zijn voorzien van een restaurant met Michelin-ster waardig menu… Niks geen flexwerkplek met systeemplafond, maar een premium plek waar je gelijkgestemden ontmoet en je netwerk uitbreidt.

Een iconische merkidentiteit, in detail doorgevoerd

Bureau Loos bouwde het merk Welkin & Meraki van de grond af op. Op basis van de positionering ontwikkelden we de merkidentiteit, die we toepasten op alle gebruikelijk communicatiemiddelen. Daarnaast bogen we ons ook over de locaties; tot en met de bordjes bij de vergaderzalen, de suikerzakjes en de koffiebonenmelange die speciaal voor Welkin & Meraki wordt gebrand… Zo konden we ervoor zorgen dat de uitstraling van het merk in álle details klopte.

Doen waar je goed in bent

Terwijl de oprichter zich concentreerde op investeerders en vierkante meterprijzen, ontwikkelde Bureau Loos de merkidentiteit, de lanceringscampagne en allerlei sales tools. We dachten over alle details na, zodat de klant dat niet hoefde te doen. Wij de creatieve vrijheid en verantwoordelijkheid, zij de ruimte om zich te focussen op de business. Door allebei te doen waar we goed in zijn, zetten we samen een ijzersterk merk neer.

Door allebei te doen waar we goed in zijn, zetten we samen een ijzersterk merk neer.
Alain Brossé
CEO & founder Welkin & Meraki

Merkwaarde wordt marktwaarde

Welkin & Meraki zette een nieuwe standaard voor high-end flexibele werkplekken en is vandaag de dag vertegenwoordigd in Brussel, Parijs en Eindhoven. In 2022 werd het bedrijf voor 50 miljoen dollar verkocht aan Industrious, een Amerikaanse flexwerkgigant. En dat is nog niet alles: Welkin & Meraki zint op uitbreiding in heel Europa, met nog eens 13 vestigingen…

Zit je in een merkidentiteitscrisis?

Neem gerust contact op, je vindt bij ons altijd een luisterend oor. We staan voor je klaar om, samen met jou, een sterk merk te bouwen.

Neem contact op

Hallo daar!

Je kunt ons altijd bellen: 085 004 15 95

Of wil je liever gebeld worden? Kan ook.

Vraag, opmerking of tip?

We horen het graag!